Ny pædagogisk leder på HMI

Når HMI til august slår dørerne op til et nyt skoleår, er det med Katja Sølvsten Thomsen som pædagogisk leder

Katja Sølvsten Thomsen træder ind på efterskolen i Hou med en baggrund som pædagogisk leder i folkeskolen gennem otte år. Hun glæder sig til at prøve kræfter med efterskoleverdenen.

”Da jeg nærmede mig afslutningen på lærerseminariet, var jeg sikker på, at jeg skulle være efterskolelærer. Jeg havde også været i praktik på en efterskole. Så det en gammel drøm, jeg har haft længe, som nu går i opfyldelse”, fortæller Katja Sølvsten Thomsen.

Idræt er, og har altid været, en vigtig del af 49-årige Katja Sølvsten Thomsens liv. Derfor har hun også altid forestillet sig, at det skulle være en idrætsefterskole, hun skulle arbejde på.

“At Hou Maritime Idrætsefterskole har idræt på forskellige niveauer, og ikke er en eliteskole, tiltaler mig meget – en efterskole med den rigtige efterskoleånd. Det er sådan, jeg ser HMI. Jeg har fulgt skolen på afstand og hørt godt om HMI, både fra tidligere elever og bekendte, så skolen har altid været en af de efterskoler, jeg har haft i kikkerten”.

 

Alle medarbejdere løfter i flok

Katja Sølvsten Thomsen glæder sig til at blive en del af et team, hvor alle løfter i flok.

”Jeg ser frem til at træde ind i en organisation, hvor alle bidrager og alles bidrag er lige vigtigt. Hvor alle tager afsæt i de samme værdier, uanset om det er køkkenmedarbejderne, forstanderen, mig eller dansklæreren. Det glæder jeg mig rigtig meget til”, udtaler den pædagogiske leder, og tilføjer:

”Og så glæder jeg mig til at have med 9. og 10. klasses elever at gøre mere end blot til kl. 15.00 hver dag”.

Forstander Peter Gordon ser frem til at få sin nye lederkollega med ombord.

”Katja har en stor og vigtig viden om pædagogik og didaktik, og jeg er sikker på, at hun kan tilføre skolen rigtig meget med hendes kompetencer og personlighed”.

 

Baggrund som lærer og pædagogisk leder

Efter at være blevet færdiguddannet som lærer fra Århus Lærerseminarium i 1997, fik Katja Sølvsten Thomsen job som lærer på Katrinebjergskolen i Århus og blev i 2014 pædagogisk leder for udskolingen.

I 2018 tiltrådte hun et job som pædagogisk leder i udskolingen på Kragelundskolen, hvor hun har arbejdet frem til i dag.

Den nye pædagogiske leder bor i Viby med sin mand og tre børn, på 14, 17 og 20 år.

 

28. juni 2022