Medarbejdere

Peter Gordon
Forstander
Tlf.: 5133 8918
Katja-Sølvsten-Thomsen_Hou Maritime Idrætsefterskole Katja-Sølvsten-Thomsen_Hou Maritime Idrætsefterskole
Katja Sølvsten Thomsen
Pædagogisk leder
Tlf.: 3027 7619

Jeg elsker teenagere… og jeg mener det. At få lov til dagligt at være sammen med skønne unge mennesker, som er i fuld gang med at finde sig selv samtidig med, at de skal finde hinanden, det er en kæmpe gave.

At jeg så også får lov til at være sammen med en enormt engageret medarbejdergruppe, der knokler for at give de unge mennesker de allerbedste oplevelser og betingelser for at udvikle sig, gør det bare endnu bedre.

Er det hårdt arbejde? JA, men hvad vigtigere er: det er meningsfuldt og livsbekræftende hårdt arbejde.

Privat er jeg meget glad for at være sammen med familie og venner, at gå til live-koncerter, løbe og være aktiv, læse gode bøger og hygge mig med en god film eller serie.

Bent Kolin Christensen
Administrativ leder
Tlf.: 2016 1709

Mine primære arbejdsopgaver er økonomi og administration, og det er en glæde at være med til at skabe de bedst mulige rammer for skolens elever og ansatte.

Eleverne er heldigvis også en del af min hverdag, fx i musikundervisning, ved fællessang og musical. Jeg elsker musik og er en ’halvhabil bassist’ og ’semi-god guitarist’.

I fritiden spiller jeg ’tilbagelænet’ med i et jazzorkester og ’old-school’ i et rockband. Derudover nyder jeg dagligt de skønne omgivelser i Hou på mine løbe- eller gåture. Jeg bader gerne, men kun ved høje vandtemperaturer, så titlen af bersærkerviking får jeg aldrig.

Jeg er gift med Irene, og vi har tre voksne børn, der er flyttet hjemmefra. Irene og jeg bor lige over for HMI, og vi nyder at være tæt på og mærke den gode stemning fra skolen.

Anita Davidsen
Sekretær
Tlf.: 2016 1974

Det er ofte mig, du møder, når du kontakter skolen. Jeg besvarer spørgsmål fra forældre og elever, registrerer tilmeldinger og fodrer VIGGO med nyttige oplysninger.

Når der mangler brevpapir eller toner, eller når vaskemaskinen har slugt en 20’er uden at gøre sit arbejde, får jeg gerne besøg – ingen dage er ens, det er skønt.

HMI-familien består af de dejligste kolleger. Vi løfter i flok og arbejder sammen mod vores fælles mål: at udvikle eleverne og se dem vokse.

Jeg er vild med at spille golf, strikke og campere med familien. Jeg drømmer om engang at rejse rundt i Australien i en camper – med strikketøj og golfsæt i bagagen.

CharlotteBoes Charlotte Boes
Charlotte Boes
Kommunikation og Marketing
Tlf.: 6148 1850

Valget af efterskole er for mange en stor beslutning. Jeg brænder for at formidle vores budskaber, så elever og forældre får et så oprigtigt billede af HMI som muligt.

Du vil ofte møde mig på vores besøgsdage og -aftener… eller på telefonen, hvis du ringer til os.

Det er meget livsbekræftende at være en del af HMI. Energiniveauet er højt, og alle knokler for, at eleverne får det bedst mulige efterskoleår. Som mor til tre tidligere efterskoleelever ved jeg, hvor værdifuldt et år på efterskole er.

Jeg bor i Hou og er vild med naturen, min familie, café latte, fremmedartede kulturer, skiløb og mit frivillige arbejde i Jysk landsbyudvikling i Nepal.

Eva Carlsen
Trivsel og sundhed

Hver morgen er jeg så heldig at møde alle elever til morgenmad – en god lejlighed til at se hinanden i øjnene og få en dejlig start på dagen.

Eleverne er altid velkomne til at tage fat i mig, uanset om det drejer sig om udslæt, feber eller fnat, og kan i den forbindelse måske spare en tur til lægen.

Når jeg har fri går jeg gerne en tur ved vandet med min hund. Jeg nyder roen og årstidernes skiften, men jeg er også vild med skiferie, festival og fester – og juletiden ikke mindst! Risalamande og krabbeklør kunne jeg spise året rundt. Ja, faktisk er jeg lidt et madøre og elsker at hjælpe til i køkkenet sammen med eleverne.

Casper Nielsen
Gruppelærer
fodbold, dansk, idræt

Jeg har verdens bedste job. Den udvikling et ungt menneske gennemgår på ét år i en efterskolekontekst er så livsbekræftende, at jeg hver dag går på arbejde med et smil på læben.

At se unge mennesker, i et sammenspil, gøre hinanden bedre motiverer mig. Når de viser hinanden næstekærlighed, og når JEG bliver til VI, så ved jeg, at jeg er lykkedes som efterskolelærer.

Min helt store passion er fodbold, mit favorithold er Brøndby, og så er jeg bare tosset med scoresalaten på HMI.

Jeg bruger ustyrlig meget tid med min dejlige familie, min kæreste og to børn på 3 og 5 år, og lever efter devisen: Smil – det smitter!

lise-bojer-sondergaard-Hou Maritime Idrætsefterskole
Lise Bojer Søndergaard
Gruppelærer
fodbold, dansk

Det er skønt at være sammen med unge mennesker i forskellige sammenhænge, som jeg er i mit job. Nærvær, engagement og fællesskab betyder meget for mig, og her mærker jeg glæde og begejstring hver dag. Jeg oplever også, at eleverne flytter sig og udvikler sig i løbet af året. Det er fedt.

Min hverdag er fyldt med motion, idræt, leg og glæde – både på arbejde og i min fritid. Fodbold er min yndlingssport, men jeg har altid dyrket flere forskellige sportsgrene, og jeg tror på, at alsidigheden udvikler os som idrætsmennesker.

Alsidigheden giver også mulighed for at bevare glæden ved idræt, og den gave håber jeg, eleverne tager med sig her fra HMI.

Thomas Kortegaard
Gruppelærer
fodbold, dansk
Kim Rasmussen
Gruppelærer
fodbold, fysik/kemi, matematik

Ud over at jeg er vild med køkkenets pulled pork burger, så er det bedste ved at arbejde på HMI, det forhold jeg får til eleverne. Det er virkelig unikt. At give læring og glæde videre til dem er vigtigt for mig – og så elsker jeg at drille, lege og spille med dem.

Sammenholdet på skolen og de fede oplevelser, vi har sammen, gør mig glad. Jeg har det allerbedst, når der er god stemning, og dem omkring mig har det godt. Præcis som med min kæreste og mine børn samt gode venner og familie.

Fodbold er min favoritsport, uden tvivl. Det foregår udenfor, og alle kan være med. Om jeg har en drøm…? Ja, at Silkeborg vinder superligaen igen.

Jesper Dahl Sørensen
Gruppelærer
fodbold, matematik, fysik/kemi, skolevejleder
Jacob Karstoft Ebbensgaard
Gruppelærer
sejlads, matematik
Rasmus M. Pedersen
Underviser
sejlads
Niels-Schmidt_Hou Maritime Idrætsefterskole Niels-Schmidt_Hou Maritime Idrætsefterskole
Niels Schmidt
Underviser
sejlads, boardsport
Nagai Puntiverio_Hou Maritime Idrætsefterskole Nagai Puntiverio_Hou Maritime Idrætsefterskole
Nagai Puntiverio
Underviser
boardsport
Alfred-Dixen-HMI Alfred-Dixen_Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Alfred Dixen
Underviser
boardsport
Mads-Harbo_Hou Maritime Idrætsefterskole Mads-Harbo_HMI
Mads Harbo
Gruppelærer
outdoor, dansk
Jonas-Møller-Kristensen_Hou Maritime Idrætsefterskole Jonas-Møller-Kristensen_Hou Maritime Idrætsefterskole
Jonas Møller Kristensen
Gruppelærer
outdoor, engelsk
Michael Villadsen
Gruppelærer
outdoor, matematik, naturfag
Medarbejder på Hou Maritime Idrætsefterskole Medarbejder på Hou Maritime Idrætsefterskole
Kia Slots
Gruppelærer
outdoor, engelsk
Anders Kragh Martinusen Anders Kragh Martinusen
Anders Kragh Martinusen
Underviser
håndbold

Anders Kragh Martinusen spiller selv håndbold i Fredericia HK

Leon Henriksen Leon-Henriksen
Leon Thore Græsborg Henriksen
Gruppelærer
håndbold, matematik, projektklasse

Et efterskoleår står for mig for fællesskab og personlig udvikling. Jeg er stor fortaler for mangfoldighed, læring og udvikling. Jeg lægger energi i, at skolen er et sted, hvor eleverne trives i fællesskabet, og hvor de udfordrer, udforsker og udvider deres forståelse af sig selv, hinanden og verden omkring os.

Håndbold har været en stor del af mit liv, men også fodbold, atletik, tennis, badminton, karate og basket fik plads i mit hjerte, før kærligheden faldt på håndbolden – og musik og dans, som jeg også er ret vild med.

Jeg elsker en god udfordring eller konkurrence – og er med årene blevet bedre til at tabe. Som tidligere semiprofessionel spiller i klubberne AGF, Århus KFUM, Ikast og Silkeborg-Voel og siden som træner for ungdoms- og seniorhold, både elite og bredde, spiller jeg for sejren.

Søren-Degn_Hou Maritime Idrætsefterskole Søren-Degn_Hou Maritime Idrætsefterskole
Søren Elmegaard Degn
Gruppelærer
håndbold, matematik
Lars-Mousing_Hou Maritime Idrætsefterskole Lars-Mousing_Hou Maritime Idrætsefterskole
Lars Mousing
Underviser
håndbold
Hannah-Greve-Pedersen_Hou Maritime Idrætsefterskole Hannah-Greve-Pedersen_Hou Maritime Idrætsefterskole
Hannah Greve
Assistent
håndbold
Per Baagøe
Underviser
jolle+
Finn-Beton_Hou Maritime Idrætsefterskole Finn-Beton_Hou Maritime Idrætsefterskole
Finn Beton
Underviser
jolle+
Christian Stuart Kajberg_HMI Christian-Stuart_Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Christian Stuart Kajberg
Underviser
jolle+, samfundsfag, engelsk, skolevejleder

• Læreruddannet fra VIA University College Aarhus
• Tidl. træner og cheftræner i Egå og senere Århus sejlklub
• Tidl. cheftræner for Optimist Class Denmarks Talent- og Udviklingshold

“I min fritid dyrker jeg gerne sport, særligt cykling og sejlads, og vores on-going husrenoveringsprojekt fylder også en del”.

Preben_Kæseler_HMI Preben-Kæseler-Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Preben Kæseler
Dykkerinstruktør
dykning

For mig er dykning meget mere end at stikke hovedet under vand. Det er personlig udvikling, opmærksomhed, ‘makkerskab’ og muligheden for at få magiske oplevelser i hele verden i fællesskab med andre.

Skolens fokus på sikkerhed og gode rammer for dykning betyder, at jeg i undervisningen kan koncentrere mig om eleverne. Samværet på dykkelinjen, gode snakke og at kunne konstatere, hvor hurtigt eleverne tilegner sig nye færdigheder, er enormt givende.

Ud over at dykke mest muligt hygger jeg mig i fritiden med at producere musik og lave video – gerne om livet under havoverfladen.

Klaus-Fiedler_Hou-Maritime-Idrætsefterskole Klaus-Fiedler_Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Klaus Fiedler
Underviser
dykning, matematik
Amalie-Thestrup-Berg_Hou-Maritime-Idrætsefterskole Amalie-Thestrup-Berg_Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Amalie Thestrup Berg
Gruppelærer
sport360, matematik

At være en del af elevernes dannelsesrejse og opleve, hvor meget de rykker sig gennem året er virkelig motiverende. Det er fedt at udfordre eleverne på forskellige måder. Det kan være at sætte dem i uvante, skøre oplevelsesrige situationer, hvilket styrker fællesskabet og deres individuelle udvikling – og så er det sjovt at kunne snakke om bagefter.

Jeg elsker at prøve nye ting og udfordre mig selv. Lige nu prøver jeg kræfter med træning i en bokseklub i Århus.

At rejse og opleve nye, anderledes lande, natur og kultur er jeg også ret vild med. Rejserne er med til at udvikle mig og give mig nye perspektiver og energi. Jeg boede i Frankrig i en vintersæson og kunne stå på ski hver dag – det var slet ikke så tosset.

Christian Rosenberg Christian Rosenberg
Christian Rosenberg
Underviser
fitness drenge
Signe-Nybo-Jørgensen_Hou-Maritime-Idrætsefterskole Signe-Nybo-Jørgensen_HMI
Signe Nybo Jørgensen
Gruppelærer
fitness piger, dansk

Sved på panden og pulsen op! – jeg er lidt af en træningstosse. Især løber og styrketræner jeg, men jeg spiller også en masse håndbold. Jeg kommer fra en lidt nørdet familie, hvor vi ser rigtig meget håndbold, og vi konkurrerer gerne om at komme Bent Nygaard i forkøbet.

Jeg elsker at være sammen med unge mennesker. Deres livsglæde, umiddelbarhed og humor fylder mig med energi. At være med til at udvikle dem og gøre en forskel for den enkelte elevs trivsel og udvikling motiverer mig. Jeg elsker at opleve, når eleverne lykkes på det faglige, personlige, sociale og sportslige plan.

Selv om jeg er lidt af en energibombe og sjældent sidder stille, så elsker jeg en hyggelig stund med en kop kaffe og et slag whist eller et godt brætspil med gode venner.

Cecilie Krusborg Jensen
Gruppelærer
badminton, dansk
Ejgil Rasmussen Hou Maritime Idrætsefterskole Eigil Rasmussen
Eigil Rasmussen
Underviser
badminton
Trine Thomsen
Gruppelærer
engelsk, musik

• Uddannet lærer fra Silkeborg Seminarium
• 1-årig friluftsvejlederuddannelse på Institut for idræt (KU), med fokus på outdoor/friluftsliv-aktiviteter tilpasset danske forhold

Heidi Jørgensen
Gruppelærer
dansk, engelsk, projektklasse
Herdis Wullf
Gruppelærer
dansk, tysk
Tina Krogh Mortensen Tina Krogh Mortensen
Tina Krogh Mortensen
Lærer
fransk, engelsk

Jeg elsker at undervise og håber, at min passion for sprog og fremmedartede kulturer vil smitte af på mine elever. 21 år i Frankrig fornægter sig ikke… kald mig bare Frankofil – og jeg er tosset med både baguette, brie og Boeuf Bourguignon.

At få lov at være en del af den dannelsesrejse, som vores skønne unge mennesker er på i løbet af deres efterskoleår, er et privilegium.

Privat holder jeg meget af at være sammen med min familie og venner, dyrke sport og være hjælpetræner for U14-pigerne i Ry Fodboldklub.

Ditte Marie Jensen
Lærer
dansk, tysk, skolevejleder

Det bedste ved at være efterskolelærer er, at jeg lærer eleverne rigtig godt at kende. Vi ser hinanden både morgen, middag, aften, i weekender og på ture.

Jeg ser det som en af mine fornemste opgaver at lytte, hjælpe, guide og være i nærheden, når en elev bøvler lidt. På sidste skoledag, når vi siger farvel til hinanden, tænker jeg på, hvor meget mange af eleverne har udviklet sig og rykket sig, og det gør mig glad.

Når jeg holder fri, kan jeg godt lide at slappe af med familien og venner, læse en bog eller se en god serie. Men at løbe en tur, hoppe i vandet, gå i biografen, spise ude eller træne golf er jeg nu også ret vild med.

Jeg elsker, at jeg ikke skal have madpakke med på arbejde! Mine favoritter fra det altid gode køkken på HMI er boller i karry, varmrøget laks og jordskokkesuppe – og min søde tand er vild med romkuglerne.

Ditte Jensen
Køkkenleder
Tlf.: 5152 7947

At kunne udleve min passion for mad og tilbringe min arbejdsdag sammen med unge mennesker er for mig den helt optimale kombination. Jeg elsker mit job, og har gjort det lige siden jeg trådte ind i køkkenet første gang i 2009.

Jeg nyder at dele ud af min viden og bidrage til, at eleverne får indsigt i de mange processer, der finder sted i et storkøkken – og ikke mindst at se dem vokse med opgaverne.

Min fritid bruger jeg sammen min skønne familie, som tæller mine tre piger og min mand. Vi elsker gåture, hygge, god mad og vin, og i selskab med dejlige venner er det bare endnu bedre. Faktisk beskiver de tre F’er – Familie, Festival og Fest i gaden – mig nok egentlig rigtig godt.

Mie Skaarup Petersen
Køkkenassistent

Hver morgen møder jeg tidligt ind sammen med køkkenholdet for at tilberede dagens måltider. Over opgaverne snakker vi om løst og fast, og jeg bliver ofte præsenteret for nogle spændende playlister og måske et par søde hemmeligheder. Jeg er vild med samværet med eleverne.

Det gør mig glad, når eleverne bliver inspireret af vores lækre retter. Nogen vover sig ud i nye salater, og andre finder ud af, at en farlig vegetarret faktisk smager godt. Spørgsmål eller ønsker til menuen er altid velkomne hos mig.

Ellers nyder jeg tiden med min familie. Jeg finder også plads til lidt styrketræning og løb samt hygge og rejser med veninderne – alt sammen meget gerne krydret med tid i naturen.

Mick-Ilsøe_køkkenassistent-på-HMI Mick-Ilsøe_Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Mick Ilsøe
Køkkenassistent
Jette Clausen
Rengøring

Med så mange unge mennesker omkring mig satser jeg stærkt på at forblive ung. Det må uden tvivl være en af vores bedste personalegoder.

Jeg hyggesnakker med de unge og gør en ihærdig indsats for at lære dem om vigtigheden af rengøring. Jeg elsker, når de selv tager fat i mig, fx.:
“Hvad gør jeg, når jeg har tabt mit tyggegummi på gulvet?”… så får vi en lille snak om det.

Når jeg ikke svinger kosten her på skolen, tilbringer jeg gerne tiden med gåture i naturen og nærvær med min familie og venner. Og når vi har mulighed for det, stikker vi af sydpå i vores autocamper.

Christoffer Halling Christoffer Halling
Christoffer Halling
Rengøring

HMI har sin helt egen ‘ånd’, det er meget motiverende. Her er altid en god atmosfære, og kollegerne er med på den værste. Det kommer der mange sjove oplevelser ud af.

Det er hyggeligt at være omkring de unge mennesker og være en fast del af deres hverdag. At gøre rent skal man jo også lære.

Jeg er lidt af en blæksprutte. Det er fedt at få mulighed for at lave lidt anderledes projekter. Dyr og planter er min store interesse, og det kan efterhånden ses på den store samling af sjælne planter, vi har her på skolen.

Skolens bier er også under mine vinger, ligesom vores biodiversitetsbede får min ubetingede kærlighed.

Sisse Ipland HMI Sisse Ipland Hou Maritime Idrætsefterskole
Sisse Ipland
Rengøring
Anker-Vigen_Hou-Maritime-Idrætsefterskole Anker-Vigen_HMI
Anker Vigen
Pedel

Én dag svinger jeg penslen i køkkenet, og den næste rengør jeg gulvene i hallen. Måske er det så ved at være tid til at slå græsset eller tagrenderne, som trænger til et eftersyn. Ingen dage er ens – det nyder jeg.

Med så mange unge mennesker er der altid noget, der skal ordnes eller repareres. Noget kan vi planlægge, og noget skal bare fixes her og nu.

Nogle af eleverne vil af og til gerne hjælpe os pedeller med forskellige projekter. Det er hyggeligt at have dem med rundt. De er som regel nysgerrige og vil gerne lære nyt, så det får vi mange gode snakke ud af.

Kenn-Davidsen_HMI Kenn-Davidsen_Hou-Maritime-Idrætsefterskole
Kenn Davidsen
Pedel

Jeg kan have mange forskellige kasketter på i løbet af en arbejdsdag, alt afhængig af hvilke opgaver, vi har planlagt og hvilke, der kommer ind i løbet af dagen.

Lokaler, bygninger og de forskellige områder udenfor skal løbende ha’ en kærlig hånd.

Jeg snakker jævnligt med de unge mennesker om, hvordan vi, ved at behandle vores ting og lokaler pænt, alle kan bidrage til, at her hele tiden er hyggeligt og rart at være.