fbpx

Medicinpolitik

Hensigten med nedenstående retningslinjer er at vi på HMI vil sikre os at de unge der er elever hos os har et sundt forhold til brug af medicin. For at kunne det er vi nødt til at have et tæt kendskab til de medikamenter den enkelte bruger i hverdagen.

Medicin er meget personlig, og må kun indtages efter aftale med skolen. Det er ikke tilladt den enkelte elev at opbevare receptpligtig medicin på værelset. Undtaget dog p-piller, insulin, astmaspray, køresygepiller, smertebehandlene gel/ creme, antihistaminer/ allergi tbl., kløestillendemedicin, næsespray, hexocain o.lig. – dette kan opbevares forsvarligt på elevens eget værelse efter aftale med skolen.

Små portioner (max 10 stk i alt) Pamol, Panodil, Paracetamol, Ipren, Ibuprofen o.lig. må opbevares på værelset – i elevens safe box.

HMI kan kun være behjælpelige med svage smertestillende o.lig. ved akutte behov.

Eleverne skal selv afholde udgiften til al nødvendig medicin.

Al medicin skal straks ved ankomsten til skolen afleveres til køkkenet, kontoret eller i tilfælde hvor det ikke kan lade sig gøre, vagtlæreren.

Medicin udleveres kun efter aftale med forældre eller læge.

Medicinen opbevares i et aflåst skab på kontoret i køkkenet.

I forbindelse med skolens ture påhviler det forældrene, at træffe aftale med skolen om opbevaring og udlevering af den daglige medicin.

Er der særlige behov aftales fravigelser med skolens kontor, eksempelvis i forbindelse med en medicinkur ordineret af egen læge.