På snowboard i Wagrain

29. januar, 2016

Sneen glitre under os. Liften brummer sagte på vej op ad bjergsiden. Solen skinner skarpt og sneen skinner igen for fuld styrke. Knejsende sneklædte bjergtoppe hæver sig omkring os jo længere vi kommer op. Man kan høre stilheden på toppen. Sneen og klipperne suger al lyd til sig. I dalen ligger et tykt bælte af skyer og tåge. Som en flod bugter det sig gennem lavlandet.

Mit snowboard skærer sig igennem det øverste lag af sne. Pisten er hård efter frosten i nat. Iset efter tø i går. Men det stopper os ikke. Jeg kan hører Jeppe jodle bag mig, det runger mellem bjergene. Farten er høj, luften er kold. Sneen fyger efter mig. Pisten er så stejl at det ikke er muligt at stoppe op. Træer suser forbi mit blik. Jeg sætter af på en af de snedynger der allerede er begyndt at danne sig på løjperne. Føler mig svævende et øjeblik, flyvende. Overbalance. Sneen er pludselig meget tæt på. Tre kolbøtter og så sidder boardet fast i en bunke af sne. Jeg ligger på maven. sneens kulde lammer ansigtet. Smooth tænker jeg for mig selv. Jeg ligger bare. Dampen fra min ånde hænger i luften. Jeg kan hører bassen. De andre er lige om det næste sving. Musikken bliver højere idet de kommer susende. Hannah flyver forbi mig med et hvin af glæde. Bjørn tumler ned ved siden af mig giver mig et smil og er allerede afsted. Musikken fortsætter ned ad bjergsiden med Mads. Et loose beat danser afsted sammen med hans nonchalante slalomsving. Jeg sætter efter dem. Det lejede snowboard som i forvejen er thrash vibrerer og giver efter under den høje hastighed. Udmattelsen efter flere dage i sneen kan mærkes i højre lår, Almdurdler og chokolade med alpemælk hjælper på de ømme muskler.

Det er sidste dag. Sneen har dalet hele natten, en dyne af krystaller har lagt sig over byen og bjerget. Træerne hænger med tunge grene. Et tykt lag dækker pisten. Men det er of-pisten vi kigger med sultne øjne på. Pudder-sneen ligger 20 cm tykt derude mellem træer og klipper. Som et lag af flødeskum ligger det fint og blødt og venter, venter på os. Men of-pisten er forbudt område.

Skrevet af Asger Thormann