Linjetur til Holland 2016 set fra 2 fodboldpigers synsvinkel

05. april, 2016

Natten til torsdag, tog håndbold- og fodboldlinjen på linjetur til byen Sneek i Holland. Turen har været en kæmpe oplevelse. Vi har haft et intenst træningspas både torsdag og lørdag. Fredag spillede vi, fra fodboldlinjen, kamp mod hold fra Sneek, så der havde vi et mere roligt træningspas. Kampene var spændende trods stor dominans fra vores side i sær på drengesiden. Set fra pigernes side skulle der ikke ”mere” end en tur til Holland til, for at vinde en kamp.

Stedet vi boede på hed StayOkay, og når tiden ikke blev brugt i den hyggelige lille by Sneek, som lå 10 min. gang derfra, blev den brugt på førnævnte hostel, med at snakke, sove, se la liga, massere ømme muskler efter de hårdere træningspas og i det hele taget bare afslapning. En fodboldspillers drøm. Men man tager jo ikke på en linjetur 78 mennesker, uden at der er nogle gnidninger mellem elever og lærer. Disse opbyggede frustrationer kom ud gennem et godt gammeldags spil pool, dog med noget større på højkant en bare den almindelige håneret. Lørdag formiddag spillede vi, Karoline og Ditte, nemlig et spil pool mod Rasmus Leth, hvor taberen skulle hoppe i kanalen uden for hotellet. Sejren var sød for Rasmus, og det grumsede vand kaldte på os om aften. Se videoen her:

Søndag, som var den sidste dag, blev brugt i Amsterdam, med rundvisning i byen, af nogle af HMI`s egne elever. Vi fik en kort fortælling omkring Anne Franks hjem, som ligger i Amsterdam, samt Van Gogh museet. Dog var der ikke mulighed for at komme ind og se det hele, men vores egne rundvisere gjorde et hæderligt job i at beskrive tingene for os. Derefter blev resten af tiden brugt til at tåge rundt i enorme Amsterdam. Shopping var selvfølgelig øverst på listen. Herefter tog vi cirka 60 mennesker ind og så Ajax mod Zwolle inde på Amsterdam Arena. Stemningen var fantastisk, og det var en specielt oplevelse at være sammen som en ”lille familie” inde i et tætpakket stadion, hvor der er plads til 53.500. Kampen sluttede 3-0 til Ajax. Så turen gik hjem ad med en god følelse i kroppen, og med et skønt lærerteam om bord, så føltes turen ikke helt så lang.

Alt i alt har turen været super vellykket, den har været fyldt med en masse fede, lærerige træninger, dejlig hygge og en masse spændende oplevelse. Vi, elever og lærere, har oplevet hinanden udenfor de faste rammer på skolen, og det er der kun kommet gode ting ud af.

Skrevet af Ditte Bak Andreasen og Karoline Schouw Hansen