Nyheder om kompenserende teknologi og hjælpemidler – udgives af Hjælpemiddelinstituttet
Del
|
RSS

Nyhedsbrev

Der udsendes ikke længere nyhedsbreve fra det tidligere Hjælpemiddelinstitut. Ønsker du fortsat at modtage aktuelle nyheder og oplysninger om kurser/konferencer på området, kan du tilmelde dig Socialstyrelsens nyhedsbrev. 
 

 

Nyhedsbrev

Abbonér på Socialstyrelsens nyhedsbrev, hvis du fortsat ønsker at blive opdateret med nyheder samt kurser/konferencer inden for hjælpemiddelområdet.
Der arbejdes på en løsning, hvor du særskilt kan abbonere på nyheder om hjælpemidler. Indtil videre skal du vælge områderne 'Ældre' og 'Handicap'.
 

Effektforskning på hjælpemiddelområdet: Bidrag til evidensbaseret praksis
Tidsskriftet Technology & Disability har bragt et temanummer om effektforskning på hjælpemiddelområdet. Socialstyrelsen har oversat gæstelederen, som beskriver indholdet i de enkelte artikler.
Nyt nordisk innovations­miljø på området for velfærdsteknologi
Nordisk Ministerråd, Nordens Velfærdscenter og Hjælpemiddelinstituttet bag nyt innovationsnetværk, som skal medvirke til at fastholde og videreudvikle den nordiske velfærdsmodel samt skabe nytte i Norden ved at opbygge og facilitere et innovativt nordisk samarbejde inden for det velfærdsteknologiske område.
Et lille område, der kræver stor viden
Det er efterhånden fire år siden, at Randers Kommune i lighed med landets øvrige kommuner overtog bevillingen af kommunikationshjælpemidler fra amterne, som nu er nedlagt. Fra nytår tager kommunen alle sager hjem, og det stiller store krav til visitatorerne i kommunens hjælpemiddelenhed.
Farlige kopivarer
Et dansk firma, der producerer Taskerollator, en specialdesignet rollator til ældre og gangbesværede, oplevede sidste år, at en billig efterligning af produktet kunne købes i en dansk butikskæde.
Debat om registreringsafgiftsloven
Registreringsafgiftsloven står i vejen for udbredelsen af innovative og billige handicapløsninger til kørestolsbrugere baseret på mindre og mere miljøvenlige biler, lyder kritikken fra Claus Dahl Pedersen, indehaver af Dahl Engineering. Jurist Pauli Bording fra bil.hmi.dk, Katja Lykke Bræmer, sagsbehandlende ergoterapeut, Rudersdal Kommune, og Ida Merete Hoppe, udførende ergoterapeut, Næstved Kommune, anser ikke den nuværende lovgivning for at være problematisk.

Socialstyrelsen - Telefon: +45 72 42 41 00 - Email: ViHS@Socialstyrelsen.dk