Nyheder om kompenserende teknologi og hjælpemidler – udgives af Hjælpemiddelinstituttet
Del
|
RSS

Nyhedsbrev

Der udsendes ikke længere nyhedsbreve fra det tidligere Hjælpemiddelinstitut. Ønsker du fortsat at modtage aktuelle nyheder og oplysninger om kurser/konferencer på området, kan du tilmelde dig Socialstyrelsens nyhedsbrev. 
 

 

Nyhedsbrev

Abbonér på Socialstyrelsens nyhedsbrev, hvis du fortsat ønsker at blive opdateret med nyheder samt kurser/konferencer inden for hjælpemiddelområdet.
Der arbejdes på en løsning, hvor du særskilt kan abbonere på nyheder om hjælpemidler. Indtil videre skal du vælge områderne 'Ældre' og 'Handicap'.
 

Sociologiske perspektiver på sociale medier
De faste holdepunkter forsvinder. Men det gør behovet for dem ikke.
Det sidste skridt er det sværeste
Velfærdsteknologi har indtil videre fyldt mere i debatten end ude i praksis, men det begynder der langsomt at blive lavet om på. Teknologi & handicap har talt med Rikke Sølvsten Sørensen fra Servicestyrelsen, som fortæller om det komplicerede arbejde med at få afprøvet teknologierne, og om hvorfor de projekter, der ikke munder ud i, at teknologien bliver en del af driften, også er vigtige.

Rikke Sølvsten Sørensen er leder af Servicestyrelsens velfærdsteknologiprogram, som har til formål at udbrede velfærdsteknologi på det sociale område.

»Langt hen ad vejen har det været på ældreområdet eller i sundhedssektoren, at fokus har ligget. Men vi har også et par projekter på handicapområdet, vi har søgt projekter på børn- og ungeområdet, og vi håber også på at kunne udbrede til udsatteområdet,« fortæller Rikke Sølvsten Sørensen.

Fremtidens løsninger koster
Nedskæringer og sparekrav i kommunerne har en negativ indvirkning på hjælpemiddelområdet. Innovation er udset som en afgørende løsning.
BarRefresh fra Curaga ApS
- Årets HITmesse-produkt 2011
Kommunernes kvikservice har vind i sejlene
Kvikservice ved udlevering af hjælpemidler er blevet en fast bestanddel i hjælpemiddelformidlingen i flere af landets kommuner, og trods modstand tyder noget på, at borgerne får en bedre og mere målrettet service end tidligere.

Socialstyrelsen - Telefon: +45 72 42 41 00 - Email: ViHS@Socialstyrelsen.dk