Nyheder om kompenserende teknologi og hjælpemidler – udgives af Hjælpemiddelinstituttet
Del
|
RSS

Nyhedsbrev

Der udsendes ikke længere nyhedsbreve fra det tidligere Hjælpemiddelinstitut. Ønsker du fortsat at modtage aktuelle nyheder og oplysninger om kurser/konferencer på området, kan du tilmelde dig Socialstyrelsens nyhedsbrev. 
 

 

Nyhedsbrev

Abbonér på Socialstyrelsens nyhedsbrev, hvis du fortsat ønsker at blive opdateret med nyheder samt kurser/konferencer inden for hjælpemiddelområdet.
Der arbejdes på en løsning, hvor du særskilt kan abbonere på nyheder om hjælpemidler. Indtil videre skal du vælge områderne 'Ældre' og 'Handicap'.
 

”INKL.” - nyt blad fra Socialstyrelsen
Socialstyrelsen lancerer nyt gratisblad.
Sikkerhed er tillid

Hjælpemidler er godt sikrede, når de udleveres, men der bør være en bedre kontrol med eftersyn og vedligeholdelse. Det mener både Dansk Handicap Forbund og Spastikerforeningen.

Kombination af specialer giver gode løsninger
En kvinde i Vejle søgte kommunen om støtte til en handicapbil. Godt samarbejde mellem flere ergoterapeuter med hver sit speciale betød, at hun ud over at få en velindrettet bil også fik løst et invaliderende siddestillingsproblem.
Er den tryksårsforebyggende indsats rationel?
Under denne overskrift vil ergoterapeut Helle Dreier på Tryksårskonferencen 29. februar diskutere, om de metoder, vi i dag bruger til at forebygge og behandle tryksår, er optimale, og hun vil give nogle konkrete bud på, hvordan praksis i kommunerne kan forbedres.
Fremtidens borger skal tage mere ansvar
Det offentlige serviceniveau er under pres, og ifølge fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen kan vi lige så godt vænne os til tanken om, at der højst sandsynligt bliver mindre velfærd i fremtidens samfund.

Samfundet skal kompensere, så borgere med funktionsnedsættelser kan opretholde et almindeligt liv, men ifølge fremtidsforsker Birthe Linddal Jeppesen må vi indstille os på et andet offentligt serviceniveau i fremtiden.

Socialstyrelsen - Telefon: +45 72 42 41 00 - Email: ViHS@Socialstyrelsen.dk