Nyheder om kompenserende teknologi og hjælpemidler – udgives af Hjælpemiddelinstituttet
Del
|
RSS

Nyhedsbrev

Der udsendes ikke længere nyhedsbreve fra det tidligere Hjælpemiddelinstitut. Ønsker du fortsat at modtage aktuelle nyheder og oplysninger om kurser/konferencer på området, kan du tilmelde dig Socialstyrelsens nyhedsbrev. 
 

 

Nyhedsbrev

Abbonér på Socialstyrelsens nyhedsbrev, hvis du fortsat ønsker at blive opdateret med nyheder samt kurser/konferencer inden for hjælpemiddelområdet.
Der arbejdes på en løsning, hvor du særskilt kan abbonere på nyheder om hjælpemidler. Indtil videre skal du vælge områderne 'Ældre' og 'Handicap'.
 

Kørestolsbrugere bør undervises
En ny undersøgelse lavet af Videnscenter for sundhed og pædagogik under VIA University College i Holstebro viser, at ikke alle kommuner gør lige meget ud af at udvælge og undervise kørestolsbrugere. Det er vigtigt at have brugeren med i udvælgelsesprocessen, og undervisning er nødvendig for, at brugeren får mest muligt ud af sin kørestol, mener fysioterapeut og underviser, Anne Mette Brødbæk, som står bag undersøgelsen.
De sociale medier skal i brug
Ikt-rådgiver Carol Allen fra North Tyneside i England har flere gange øset ud af sin ekspertise på HITmesse. På årets messe fik Teknologi & handicap en snak med hende om de sociale medier og deres potentiale for personer med funktionsnedsættelser.
Carol Allen opfordrer fagpersoner til at springe ud i brugen af sociale medier.
Et lille område, der kræver stor viden
Det er efterhånden fire år siden, at Randers Kommune i lighed med landets øvrige kommuner overtog bevillingen af kommunikationshjælpemidler fra amterne, som nu er nedlagt. Fra nytår tager kommunen alle sager hjem, og det stiller store krav til visitatorerne i kommunens hjælpemiddelenhed.
Nyt nordisk innovations­miljø på området for velfærdsteknologi
Nordisk Ministerråd, Nordens Velfærdscenter og Hjælpemiddelinstituttet bag nyt innovationsnetværk, som skal medvirke til at fastholde og videreudvikle den nordiske velfærdsmodel samt skabe nytte i Norden ved at opbygge og facilitere et innovativt nordisk samarbejde inden for det velfærdsteknologiske område.
Mangel på erfaringer med Frit valg
Sidste år trådte den nye Frit valg-ordning i kraft, men brugerorganisationerne melder om mangel på efterspørgsel fra brugerne. Ordningen skulle ellers være med til at optimere borgernes muligheder for selv at vælge de hjælpemidler, de ønsker at benytte.

Socialstyrelsen - Telefon: +45 72 42 41 00 - Email: ViHS@Socialstyrelsen.dk