Nyheder om kompenserende teknologi og hjælpemidler – udgives af Hjælpemiddelinstituttet
Del
|
RSS

Nyhedsbrev

Der udsendes ikke længere nyhedsbreve fra det tidligere Hjælpemiddelinstitut. Ønsker du fortsat at modtage aktuelle nyheder og oplysninger om kurser/konferencer på området, kan du tilmelde dig Socialstyrelsens nyhedsbrev. 
 

 

Nyhedsbrev

Abbonér på Socialstyrelsens nyhedsbrev, hvis du fortsat ønsker at blive opdateret med nyheder samt kurser/konferencer inden for hjælpemiddelområdet.
Der arbejdes på en løsning, hvor du særskilt kan abbonere på nyheder om hjælpemidler. Indtil videre skal du vælge områderne 'Ældre' og 'Handicap'.
 

Faglige online-netværk får ny webredaktør
Maja Müller overtager det spændende arbejde som webredaktør for Hjælpemiddelinstituttets fem online-netværk, når netværkenes nuværende redaktør, Pernille Bonne Rasmussen, går på barsel 1. februar.
Inspirerende europæisk hjælpemiddelkonference
Hvert andet år afholdes den europæiske hjælpemiddelkonference af organisationen »the Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe«. I år blev AAATE-konferencen afholdt i Maastricht, og den var efter forfatternes mening en af de bedste hjælpemiddelkonferencer, der nogensinde har været afholdt.
Service køber man sig til
Når landets politikere stiller krav til kommunerne om at løfte serviceniveauet og samtidig beder kommunerne spare på området, går det ud over velfærden og borgerne. Det mener Knud Aarup, social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune. Alligevel mener han, at der er grund til at holde fast i velfærdstanken.
Sikkerheden i højsædet
Hjælpemidler skal leve op til visse standarder for sikkerhed. Ellers kan det i yderste konsekvens koste menneskeliv.

Et produkt kan være gennemtestet, og så kommer det ud og bliver brugt forkert«, udtaler Greta Olsson, koordinator for standardisering og indkøb ved Hjælpemiddelinstituttet.

»Fx havde vi for nogle år siden en ulykke på Fyn, hvor en treårig dreng blev kvalt mellem tremmerne på den seng, han lå i, da man ikke havde været opmærksom på, at sengen var udviklet til personer over 12 år«.

Social på nettet på egne præmisser
Skal mennesker med funktionshæmning ikke have adgang til de samme teknologiske kommunikationsmuligheder som alle andre? En mor til teenager med udviklingshæmning fortæller om vigtigheden af at have adgang til sociale netværksværktøjer.

Socialstyrelsen - Telefon: +45 72 42 41 00 - Email: ViHS@Socialstyrelsen.dk