Nyheder om kompenserende teknologi og hjælpemidler – udgives af Hjælpemiddelinstituttet
Del
|
RSS

Nyhedsbrev

Der udsendes ikke længere nyhedsbreve fra det tidligere Hjælpemiddelinstitut. Ønsker du fortsat at modtage aktuelle nyheder og oplysninger om kurser/konferencer på området, kan du tilmelde dig Socialstyrelsens nyhedsbrev. 
 

 

Nyhedsbrev

Abbonér på Socialstyrelsens nyhedsbrev, hvis du fortsat ønsker at blive opdateret med nyheder samt kurser/konferencer inden for hjælpemiddelområdet.
Der arbejdes på en løsning, hvor du særskilt kan abbonere på nyheder om hjælpemidler. Indtil videre skal du vælge områderne 'Ældre' og 'Handicap'.
 

Årets HITmesse-produkt 2011
Kåringen af Årets HITmesse-produkt har gennem en årrække sat fokus på nye og innovative it-hjælpemidler, der kan lette eller forbedre dagligdagen for personer med kommunikative og kognitive funktionsnedsættelser.
Brugerinvolvering i formidlingen øger tilfredshed og brug af hjælpemidler
På den europæiske konference om hjælpemidler i september 2011, som AAATE (Association for Advancement of Assistive Technology in Europe) afholder hver andet år, fremlagde en italiensk forsker en undersøgelse, der vil finde frem til forhold, som kan modvirke, at de udleverede hjælpemidler bliver stillet hen i en krog og ikke gavner brugeren.
Ekspertise på tværs af kommunerne
I takt med at kendskabet til Servicestyrelsens rådgivningsenhed, VISO, breder sig, får enheden flere opgaver. Det er både små og store kommuner, der henvender sig, og henvendelserne drejer sig om mange forskellige typer sager.
Giv kørestolsbrugerne større mulighed for at prioritere og vælge selv
I den sidste fysiske udgave af Teknologi og handicap rejste Claus Dahl Pedersen fra Dahl Engineering debatten om, hvorvidt registreringsafgiftsloven står i vejen for fleksible billøsninger til handicappede.
Kommunen sikrer sine hjælpemidler
Kommunerne har selvfølgelig et ansvar, når det kommer til at sikre hjælpemidler. Og det er en opgave, de tager seriøst.

Socialstyrelsen - Telefon: +45 72 42 41 00 - Email: ViHS@Socialstyrelsen.dk