Kost

Det er vores målsætning, at vores mad skal være både sund, lækker og varieret. Derfor bager vi selv vores brød og tilbyder hver dag kvalitetsråvarer i et bredt og meget smukt udvalg. For eksempel serverer vi varm mad med ikke mindre end 16 forskellige salater og tilbehør til frokost – der er simpelthen altid noget for enhver smag. Se menueksempel her. Økologisk mel og mælk er en selvfølgelighed på HMI. Vi har fokus på både ernæringsrigtig sammensætning og kalorieindhold – så kan eleverne frit sammensætte deres måltider alt efter personligt behov.

 

Kokketjans

Alle elever på skolen har kokketjans – de tilbringer i grupper a fem en uge i køkkenet sammen med vores dygtige køkkenpersonale. Her er eleverne med i hele processen: Planlægning af ugemenu, indkøb, tilberedning og anretning af mad til godt 130 mennesker samt efterfølgende oprydning. Efter en uge i køkkenet ved eleverne for eksempel godt, at mel ikke bare er mel; at der er forskel på madolier; de kender til betydningen af god hygiejne, og de ved, hvordan man griber det an, når man skal lave mad til så stor en flok.